Selasa, 28 Mac 2017 8:46 AM
OKU Tukar Warna Teks Biru Tukar Warna Teks Merah  Tukar Warna Teks Hijau  Tukar Warna Teks Hitam  Set Semula Warna Teks Facebook Twitter Instagram FOK-2016 Youtube RSS 1akses
  • muatturun icon

muatturun2016
  • kalendaracara icon

kalendaracara2016
  • maklumbalasskp icon my

skp2016
  • beritaeksklusif icon my

bernama2016

  • statistik icon

statistik2016
  • ebook icon

ebook2016

logo3-bm

PERBADANAN NASIONAL BERHAD

  

Perbadanan Nasional Berhad (PNS), yang dahulunya dikenali sebagai PERNAS telah diperbadankan pada 29 November, 1969. Dalam bulan September 1996, PERNAS telah diswastakan melalui pembelian oleh pengurusan (MBO) yang mana aset-aset terpilih telah diambil alih oleh Pernas International Holdings Berhad. Hasilnya, satu akronim baru, PNS, telah diperkenalkan.  

PNS telah menjalankan operasi komersial yang baru di premis baru yang terletak di Tingkat 9, Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur dengan modal berbayar sebanyak RM 751 juta. The Minister of Finance Incorporated (MOF Inc.) merupakan pemegang saham terbesar.

Berbekalkan bertahun-tahun pengalaman dan sumber yang banyak, PNS telah menyahut saranan Kerajaan untuk meningkatkan saiz Komuniti Komersial dan Industri Bumiputera (BCIC). Menyedari kepentingan untuk memenuhi aspirasi ini, pelbagai strategi telah dirangka dan dilaksanakan. Di samping menyediakan sumber, PNS berazam untuk meningkatkan usahawan Bumiputera pada aspek profesionalisme, kepintaran dan juga etika dan disiplin dalam perniagaan.

Laman web PNS :http://www.pns.com.my/

mygov miti moa mof jpa ideahatch bless bpa