EKPRESI NEGARAKU MELAKA TARIK LEBIH 6,000 PENGUNJUNG

MELAKA, 14 JULAI 2017 – Program Ekspresi Negaraku bersambung selepas berehat seketika bagi memberi laluan kepada sambutan Hari Raya dengan menjelejah ke Melaka hari ini untuk mempamerkan kepada masyarakat setempat tentang program dan
aktiviti-aktiviti yang dilaksanakan oleh kerajaan.
Program mini ini diadakan di Dataran Pahlawan, Bandar Hilir dirasmikan oleh Timbalan Menteri Sains, Teknologi Dan Inovasi, Datuk Wira Dr. Abu Bakar Mohamad Diah. Program sehari ini dihadiri lebih 6,000 pengunjung bermula dengan larian Negaraku kira-kira lima kilometer dan berakhir dengan konsert Ekspresi Negaraku.
Program kali keenam dalam penjelajahan ke seluruh negara ini disertai Kementerian, Jabatan dan agensi-agensi kerajaan dan swasta itu membolehkan orang ramai mendapat insprasi dan pengalaman yang mengujakan dengan mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti yang disediakan.
Ikon-ikon kelahiran negeri Melaka seperti bekas kapten bolasepak negara, Datuk Soh Chin Aun, penyanyi, Ziana Zain dan pengarah, pelakon serta usahawan, Dato’ Rosyam Noor turut dibawa untruk berkongsi pengalaman tentang kejayaan mereka.
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK) membawa semua agensi dan bahagian-bahagian terpilih di kementerian ini untuk memberi perkhidmatan dan berkongsi maklumat dengan pengunjung. Pendaftaran “Friends Of KPDNKK” dengan menawarkan kad diskaun / kad pengguna mendapat sambutan baik dari orang ramai.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNKK

Anda Mungkin Juga Berminat Lebih Dari Pengarang yang sama


Jumlah Pelawat