JANGAN TERKELIRU DENGAN PROPAGANDA SONGSANG

PORT DICKSON, 24 FEBRUARI 2018 – Rakyat diingatkan agar tidak lagi terpengaruh atau terikut-ikut dengan dakyah serta propaganda songsang pihak-pihak tertentu dalam mewujudkan kebencian rakyat terhadap kerajaan memerintah.

Slogan-slogan popular yang pernah digunakan seperti Barang Naik merujuk kepada BN serta banyak lagi sudah tidak lagi relevan malah ia dianggap sudah basi.

Sebaliknya BN kini merujuk kepada Bangun Negara yang menjuruskan kepada agenda pembangunan dan kemajuan negara.

Menteri Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK), Dato’ Seri Hamzah Zainudin berkata, rakyat kini telah matang untuk menilai sama ada untuk menerima atau menolak sesuatu isu yang ditonjolkan.

Banyak bukti yang dapat dilihat terhadap kemajuan negara serta kestabilan negara. Rakyat diingatkan agar tidak mudah melatah dengan rentak tari pihak-pihak tertentu sehingga terpengaruh dengan cerita-cerita yang dibawa.

Beliau berkata demikian di Majlis Pelancaran Konvensyen My Wangsa Maju di Ancasa Residences, di sini malam tadi.

Kira-kira 400 peserta menghadiri konvenseyn yang bermula dari 23 hingga 25 Februari ini.

Katanya, kerajaan sentiasa mengambil serius permasalahan berhubung kos sara hidup rakyat dan mencari inisiatif untuk membantu meringankannya seperti Kedai Rakyat 1 malaysia (KRIM 2.0) serta Program Jualan Sentuhan Rakyat (PJSR ) yang sedang giat berlangsung di seluruh negara.

Dato’ Seri Hamzah turut mengarahkan agar PJSR bagi kawasan Parlimen Wangsa maju diadakan setiap minggu bagi membolehkan penduduk setempat menikmati harga barangan yang lebih murah dari harga pasaran.

Pada majlis ini, Dato’ Seri Hamzah turut menghadiahkan sebuah kereta jenazah untuk kegunaan penduduk di kawasan Parlimen ini.

 

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNKK

 

Anda Mungkin Juga Berminat Lebih Dari Pengarang yang sama


Jumlah Pelawat