PASUKAN BOLA TAMPAR KPDNKK RAIH TEMPAT KETIGA

PUTRAJAYA , 4 MAC 2018  – Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) meraih tempat ketiga dalam Kejohanan Bola Tampar MAKSWIP yang berlangsung pada 3 dan 4 Mac di Institut Latihan Penilaian (INSPEN) Bangi disini.

KPDNKK yang mempertaruhkan tiga pasukan berjaya mencipta kejutan menerusi KPDNKK B walaupun dua lagi pasukannya tewas di peringkat awal.

KPDNKK B yang bermain baik di peringkat kumpulan walaupun hasrat mereka terbantut di pusingan kedua pada kejohanan yang sama tahun lalu.

KPDNKK mempertaruhkan dua pasukan lelaki dan satu pasukan wanita berjaya menambah pengalaman walaupun ia adalah tahun kedua penyertaan mereka dalam kejohanan yang menemukan lebih 50 pasukan itu. Pasukan ini diwakili warga kerja KPDNKK Ibu Pejabat, Kuala Lumpur dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

Menurut jurucakap, pasukan bola tampar ini memerlukan dana dan diletakkan dibawah pengurusan yang tetap bagi membolehkan mereka membuat persediaan bagi menghadapi mana-mana kejohanan yang dianjurkan diperingkat tempatan mahupun di peringkat kebangsaan.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNKK

Anda Mungkin Juga Berminat Lebih Dari Pengarang yang sama


Jumlah Pelawat