RAKYAT NIKMATI HARGA LEBIH MURAH

KUALA LUMPUR, 24 FEBRUARI 2018 – Rakyat akan terus menikmati harga yang lebih murah melalui Program Jualan Sentuhan Rakyat (PJSR) yang diperkenalkan sejak Januari lalu.

Program yang telah menemui rakyat di serata negara sebanyak 238 kali sejak mula dilancarkan telah menghasilkan jualan melebihi RM 1 juta.

“Saya percaya program PJSR ini akan terus mendatangkan manfaat besar kepada rakyat dengan harga yang lebih murah dan menepati citarasa pengguna,” ujar Menteri Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK), Dato’ Seri Hamzah Zainudin di Program Jualan Sentuhan Rakyat (PJSR) Parlimen Titiwangsa di Blok E Desa Pandan, di sini.

PJSR yang memasuki edisi ketiga bagi Parlimen Titiwangsa itu turut dihadiri Menteri Kewangan Kedua, Dato’ Seri Johari Abd Ghani serta Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani.

Kira-kira 3,000 penduduk setempat menghadiri program ini yang menawarkan pelbagai barangan dengan harga yang lebih murah. Sebanyak dua ekor daging lembu dijual dengan harga serendah RM 18 sekilogram, beras 10 kilogram dengan RM 22, ikan Q dengan harga yang ternyata cukup murah daripada harga pasaran.

Barangan yang dijual habis dalam tempoh masa yang singkat kerana masing-masing tidak mahu melepaskan peluang menikmati harga yang rendah itu.

Untuk rekod, PJSR yang mula diperkenalkan sejak Januari lalu mendapat sambutan baik daripada orang ramai di mana-mana sahaja. Ia adalah salah satu inisiatif kerajaan untuk membantu meringankan kos sara hidup rakyat sebagai janji pada Perhimpunan Agong UMNO tahun lalu.

Buat masa ini, PJSR disasarkan untuk diadakan sehingga Jun nanti dan kerajaan bersedia untuk melanjutkannya bergantung kepada keadaan semasa.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNKK

Anda Mungkin Juga Berminat Lebih Dari Pengarang yang sama


Jumlah Pelawat